O NAMA

Ramon Noa Caraballo je profesionalni plesač, Kubanac rođen u Havani s odnedavnom adresom u Zagrebu. Nakon završene srednje škole pohađao je plesnu akademiju Tropicana na Kubi, gdje je učio balet, moderni i suvremeni ples, afro, rumbu te ostale kubanske plesove. Karijeru započinje kao instruktor popularnih kubanskih plesova te kao animator. Dvije godine nastupa u svjetski poznatom Tropicana Cabaretu u Havani, nakon toga priključuje se ansamblu Santiago Alfonso gdje ponajviše pleše suvremeni ples te nastupa u kazalištima diljem Kube. U sklopu svojeg plesnog obrazovanja i djelovanja na Kubi plesao je u raznim predstavama i show programima - od mjuzikla, cabareta, suvremenog plesa do popularnih kubanskih plesova (salse i ostalih plesova) te nastupao na koncertima brojnih kubanskih glazbenika. Ramon 2010. godine dolazi u Hrvatsku i s Josipom osniva plesnu školu Cuba, Danza&Corazon gdje radi kao kreativni voditelj i instruktor te nastavlja plesnu karijeru kroz vanjsku suradnju diljem zemlje i u inozemstvu.

 
     
 

Josipa Kolega rođena je u Zadru gdje i počinje svoje plesno obrazovanje završivši osnovnu baletnu školu. Kao članica Zadarskog plesnog ansambla bavila se ponajviše suvremenim plesom te nastupala u raznim projektima istog. Svoje znanje nadopunjava seminarima neverbalnog teatra u zadarskom kazalištu. Dolaskom u Zagreb postaje članicom Studentskog plesnog ansambla i usvaja tehnike društvenih plesova. Nedugo nakon toga počinje se baviti salsom te se kroz nekoliko godina usavršava i obrazuje na raznim internacionalnim salsa radionicama i festivalima. Dvije godine radila je kao instruktorica kubanskih plesova u plesnoj školi BaileCubano, a od 2010. godine s Ramonom otvara plesnu školu Cuba, Danza&Corazon te, uz instruktorski posao, s Ramonom samostalno nastupa i održava tečajeve kubanskih plesova.

     
     

I naša priča... Bio je početak prosinca 2007. godine, festival Baile en Cuba u Havani. Uzbuđenje i koncerti svaki dan, ples, ples i ples... i još ponešto sa strane:). Prvi posjet Kubi neću zaboraviti – NIKAD! Kako je priča krenula, tako se i nastavila, spontano i bez planova. Krajem 2008.godine slijedio je drugi posjet Kubi, jednako zanimljiv i pun nekih drugih priča, ali ponovno ispunjen plesom i onim sa strane... Ljeto 2009. godine Ramon upoznaje Hrvatsku, nakon što ju je pronašao na karti he he.. Prvi put vidi kako Hrvati plešu kad su u svojoj domovini, a ne obasjani kubanskim suncem, tj mjesecom. Nakon nekoliko mjeseci odlučili smo naše puteve nastaviti u istom smjeru te se početkom 2010. godine vjenčali pod havanskim nebom i tako je naša priča počela. Trenutno smo u Zagrebu, kažem trenutno jer tko zna, havansko nebo zove i zove :)...

Uživajte u plesu, glazbi, putovanjima i ljubavi... Hvala svima na potpori!


Ramon & Josipa