TROPICANA DE CUBA

Tropicana je svjetski poznati cabaret pod vedrim nebom! Jedninstveni show na svijetu gdje se možete upoznati sa izvornim kubanskim folklorom, vidjeti magične kostime te doživjeti spektakularan spoj kubanske glazbe, pjesme i plesa!

Tropicana je cabaret, osnovan i potaknut od strane amerikanaca u ranim 1950-im godinama. Od samih početaka uživa veliku popularnost, kako od stranaca, tako i od lokalnog stanovništva, tako su neki od posjetitelja bili Frank Sinatra, Sammy Davis, Jr., Marlon Brando, Edith Piaf, Ernest Hemingway te ostala svita tadašnjeg Holywooda i američkog jet seta. Rum i cigare, casino i Tropicana, te zgodne kubanke i kubanci, to je bila formula za dobar provod!

Danas je Tropicana pojam kvalitete, kako plesne tako i glazbene. Plesna akademija Tropicana polaznike podučava svim tehnikama plesa, od klasičnog baleta, preko suvremenog plesa, jazz dance-a, do tradicionalnih kubanskih plesova poput danzona, sona, cha cha cha, rumbe, orisha te suvremenog casina (kubanska salsa). Polaznici preko dana prolaze kroz naporne treninge da bi navečer nastupali u showu, a nastupi su – svaku večer! Tako da plesači doslovno žive zajedno, dan i noć :)

Ramon je pohađao plesnu akademiju Tropicana te nastupao pune dvije godine. Nažalost nemamo puno njegovih fotografija s pozornice, ali iz garberobe ipak nešto imamo. Ako možete vjerovati, Ramon je na ovim slikama već debelo punoljetan!

Ako idete u Havanu, posjetite Tropicanu! Iako to više nije onaj sjaj i glamur 1950.-ih, garantira vrhunsku zabavu i doživljaj kubanske kulture koji sigurno nećete zaboraviti, nikad!

Tropicana De Cuba u slikama... (KLIKNITE NA FOTOGRAFIJE)